אודישן נתפס כסיטואציה מלחיצה ומאיימת, שבה הנבחן נבדק מכל כיוון על ידי מספר בוחנים במגוון מצבים. הראש עובד שעות נוספות בזמן אודישן וטבעי שהמתמודד יבצע טעויות שנובעות מלחץ. עם זאת, יש להתכונן כראוי לאודישן על מנת למזער נזקים אפשריים ולהגיע עם מקסימום מוכנות.
מה מחפשים?
אודישן הוא ראיון עבודה לכל דבר, כל נבחן צריך להראות את כישוריו בכדי להתקבל למשרה. המטרה היא ליצור מערכת יחסים עם הבוחנים, שבמסגרתה יש להציג את יכולות המשחק תוך הפגנת בטחון עצמי רב אך לא מופרז. הכינו את עצמכם לאפשרות הסבירה שתקבלו תשובה שלילית לאחר האודישן אך אין זה אומר שלא הפגנתם את הכישורים שלכם כראוי או שאתם לא מספיק טובים בתחום. לא ניתן לדעת מה בדיוק המלהקים מחפשים, השחקן האידיאלי מבחינת המלהקים עשוי להיות מפורסם או בעל מראה מסוים ולא תמיד האודישן תלוי בכם. ישנם שיקולים רבים שלא תהיו מודעים אליהם בזמן אמת, ובכל מקרה השארת רושם חיובי עשויה להועיל במקרים בהם יהיה צורך בשחקנים כמוכם לפרויקטים עתידיים.
מה לא כדאי לעשות?
תפיסה שגויה ומוכרת בקרב נבחנים באודישנים היא שקיים צורך ב”שואו” מוגזם בכדי למשוך את תשומת לבם של הבוחנים. אודישן הוא סוג של חקירה עבור הבוחן, הוא רוצה להכיר אתכם דרך הדמות ולראות איך תשחקו את התפקיד בדרך שלכם. אין דרך אחת לבצע תפקיד בצורה נכונה, לכן לא מומלץ לנסות ולהרשים את המלהקים. למקוריות ולאמינות תפקיד משמעותי בהצלחה באודישן, הבוחנים רוצים שתתנהגו באודישן כמו במציאות, בצורה אישית וייחודית.
חשוב מאוד ללמוד את הטקסט בעל פה, לנתח את הטקסט ולחקור את מערכות היחסים והאינטראקציות השונות בין הדמויות. הכירו את העלילה, התלבושת ונסו להזדהות עם הרעיון מאחורי האודישן/תכנית, עד כמה שניתן. התייחסו גם לאלמנטים הכי קטנים כמו תלבושות, תפאורה וכו’.
זכרו כי כל אודישן מחשל אתכם בדרך הארוכה להצלחה, אל תנסו להיות מישהו שאתם לא. התמידו וקחו את הביקורות כהארה ולא כהעלבה.