סרטי קולנוע בישראל נחשבים לפסגת היצירה מבין תחומי הוידאו – טלוויזיה, אינטרנט ופרסומות. הסיבה לכך היא שבדרך כלל, סרט הוא רעיון מגובש אחד שמשקיעים בו הרבה מאוד כסף והרבה מאוד משאבים. על כן, האודישנים לסרטים ינוהלו בקפידה ובמקצועיות וחשוב מאוד להגיע מוכנים אליהם וחדורי מטרה. בנוסף, סרטים דורשים הרבה מאוד אנשי צוות ולעתים ניצבים, וגם לקחת חלק בכך יכול להיות טוב ומעניין לצבירת הניסיון שלכם.
איך מקבלים אודישן לסרט?
בדרך כלל לא תמצאו בעיתון או בפייסבוק מודעות שקוראות לאודישנים לסרטים, אבל חשוב מאוד להיות מודעים ועדכניים ולחפש מודעות איפה שרק אפשר – בעיתונות, במגזינים של התעשייה, בפייסבוק ועוד. במקביל יש להשיג סוכנות שתפעל עבורכם ותהווה הגורם המקשר בין השחקן אל גופי הפקה שמפיקים את הסרט ומלהקים לתפקידים שונים. על מנת להשיג סוכנות שכזו עליכם לבקר בכולם, להכין תיק מקצועי עם מקומות שכבר הופעתם בהם ותמונות מקצועיות שלכם ולקוות שהסוכנות תקבל אתכם.
מה קורה אחרי שמקבלים אודישן?
אם קיבלתם את האודישן המיוחל, אתם אמנם כבר בחצי הדרך אך כדי לא לחזור להתחלה עליכם לעבוד קשה ולהתכונן לאודישן. חשוב מאוד שתגיעו חדורי מטרה ותלמדו את התפקיד והטקסט בעל פה. גם אם האירוע הזה מרגש, עליכם להתמודד עם ההתרגשות ולצלוח את האודישן בביטחון ובהצלחה.
כמה טיפים לאודישן לסרטים:
- קראו על עבודות קודמות של במאי הסרט אליו אתם נבחנים ונסו להתאים את עצמכם אל הסגנון שלו, מבלי לקלקל את הייחודיות שלכם.
- שנו טוב לפני האודישן. שינה טובה יכולה לסייע לריכוז ולאנרגיה.
- אל תזלזלו בתפקיד שאתם נבחנים אליו גם אם מדובר בתפקיד ניצב.
צפו בפרומו של אחד הסרטים הישראלים המדוברים מהשנים האחרונות “אפס ביחסי אנוש”: